HTML

drdetox

Amit tudnod kell a méregtelenítésről!

Friss topikok

Linkblog

Csökkentse a méreganyagokat méregtelenítő barát életmóddal

2011.07.15. 10:51 DrDetox

Egy méregtelenítő barát életmódra váltás az első lépése annak, hogy csökkentse a káros anyagok bejutását a szervezetébe és egészséges életet éljen. E célja eléréséhez magas rosttartalmú ételek fogyasztására van szüksége.

A rostban gazdag ételeknek, mint a gyümölcsöknek, zöldségeknek, teljes kiőrlésű gabonaféléknek, hüvelyeseknek és az olajos magvaknak kettős szerepük van. Egyrészt segítik a méreganyagokat eltávolítani a szervezetből, másrészt az egészséges bélműködésen keresztül részt vesznek a bélfal méreganyagoktól történő megtisztulásában.
Ha nincs elégendő rost, ami felszívja a méreganyagokat, akkor ezek a test elsődleges méregtelenítési szervébe, a májba vándorolnak. Ott felhalmozódhatnak az emésztőfolyadékban, vagyis az epében, és más egészségügyi problémákat is okozhat.

A rostoknak ismert a probiotikus hatása is, ami azt jelenti, hogy hozzájárulnak a jótékony bélbaktériumok fenntartásához. Az egészséges emésztőrendszerben ideális állapotban körülbelül 80%-ban fordulnak elő jótékony, illetve semleges baktériumok és 20 %-ban károsak. Néhány tényező, mint a különböző betegségek vagy az antibiotikumok felboríthatják ezt az egyensúlyt, aminek következtében az emésztőfolyamatok lelassulhatnak.

Emiatt a táplálék a bélrendszerben marad és erjedni kezd, ami káros anyagok felhalmozódását okozza. Emiatt ajánlott naponta probiotikus készítmény szedése, hogy a bélbaktériumok egészséges egyensúlya fennmaradjon és optimális legyen az emésztés. A gyógynövényes béltisztítás a tökéletes első lépes a szervezet természetes méregtelenítő és tisztító folyamatainak elindításához.

Napjainkban rengeteg természetes méregtelenítő készítmény létezik, melyek szedése egy héttől akár 30 napig is eltarthatnak az életmódtól és a szükségletektől függően. Az első méregtelenítőknek a szakemberek egy enyhébb, teljes gyógynövénytartalmú készítményt javasolnak, ami enyhe béltisztítót tartalmaz, míg a későbbi időszakban mélyebb tisztító hatású gyógynövényes készítményekre van szükség.

Szólj hozzá!

Címkék: méregtelenítés egészséges életmód tisztítókúra salaktalanítás

A bejegyzés trackback címe:

https://drdetox.blog.hu/api/trackback/id/tr783069455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása