HTML

drdetox

Amit tudnod kell a méregtelenítésről!

Friss topikok

Linkblog

A méregtelenítés hét csatornája

2011.02.02. 09:44 DrDetox

Szervezetünket a mindennapi életben több forrásból is származó méreganyagok ostromolhatják. Fontos, hogy a méregtelenítés teljeskörű legyen, csak így védhetjük meg hatékonyan egészségünket a méreganyagok ellen.

Vastagbél

 A beleken keresztül áramlanak a salakanyagok az emésztőrendszerből és a májból érkezve, így ezek megtisztítása segít más szervek megfelelő működésében is, és elősegíti a nem kívánt méreganyagoktól való megszabadulást. A triphala, talán a legnépszerűbb ajurvédikus indiai gyógynövénykeverék segít a belek megfelelő tisztításában, amellett hogy a máj és a vér megtisztítására is használják.

Vérkeringés

Az egészséges vérkeringés alapvető fontosságú a méregtelenítés során. Ennek az az oka, hogy a vér szállítja el a méreganyagokat (toxinokat) a különböző szerveknek a megfelelő salaktalanítás érdekében. Az Európában , Közép-Ázsiában és Észak- Afrikában is őshonos évelő növényt, a vörös lóherét hosszú ideje jó eredményekkel alkalmazzák vértisztításra.

Bőr

Amikor izzad, a verejtéke a feleslegessé vált anyagokat  és méreganyagokat választja ki a szervezetből a pórusokon keresztül. Mivel a bőrnek hatalmas a felülete, igazából több méreganyagot választ ki, mint  a vesék és a belek együttesen. Az izoflavont is tartalmazó vörös lóhere segít a bőrnek regenerálódni.

Vesék

A vesék szűrik ki a méreganyagokat a vérből, amelyek a vizelettel együtt hagyják el a szervezetünket. A máj ehhez nyújt segítséget azzal, hogy kiválasztja a vízben oldódó toxinokat, amelyeket továbbít a vesének. A vesék felelősek a vízháztartás kiegyensúlyozott működéséért is, hiszen nagy mennyiségű vért tisztítanak meg és a kiszűrt méreganyagokat a húgyhólyagba továbbítják a feleslegessé vált folyadékkal együtt. A gyermekláncfű vízhajtó hatása elősegíti a  vesék működését, a kínai orvoslásban pedig a húgyhólyag fertőzéseit kezelik vele.

Nyirokrendszer

A nyirokrendszer továbbítja a salakanyagokat a sejtekből a keringési rendszeren keresztül valamennyi szervhez, amely részt vesz a méregtelenítésben. Ez a szállítási mód alkalmas arra is, hogy az immunsejtek a véráramlást követve, hálózatszerűen kapcsolódjanak össze. A természetgyógyászok zöld teát használnak a nyirokrendszer serkentésére, mivel a zöld tea polifenolt tartalmaz. A polifenol egy természetes antioxidáns, amely segít megvédeni a  nyirokrendszert és a bőrt a károsodástól. A kék-zöld mikroalga, az ún. spirulina bizonyítottan segíti a nyirokrendszerben található immunsejteket az egészséges működésben.

Tüdő

A tüdőkből a méreganyagok kikerülnek minden egyes kilégzéskor. A mély légzés is növeli a nyirok áramlását, ami segít a toxinok eltávolításában. A mullein segít enyhíteni a légzőrendszer nyálkahártyájának irritációját. A kurkuma csökkenti a tüdőgyulladás kialakulásának kockázatát

Máj

A máj kémiailag alakítja át a káros méreganyagokat toxinokat kevésbé veszélyes anyagokká, amelyeket így a vastagbél és a vesék ki tudnak választani. A kurkuma segít megvédeni a májat a gyulladásoktól, és fellendíti a sejtregenerációt. A kutatások alapján az articsóka -levelek segítik a méregtelenítést, mert serkentőleg hatnak az epe működésére, és a májsejteket támadó szabadgyököket is semlegesítik. A szervezetnek ugyancsak szüksége van számos más antioxidánsra és gyulladásgátló növényi hatóanyagra, hogy eredményesen fel tudjon lépni a nagy mennyiségű méreganyaggal szemben, amely a mindennapok során felhalmozódik benne.

Szólj hozzá!

Címkék: bőr máj vastagbél tüdő vese vérkeringés nyirokrendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://drdetox.blog.hu/api/trackback/id/tr702632816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása