HTML

drdetox

Amit tudnod kell a méregtelenítésről!

Friss topikok

Linkblog

Mit kell keresni egy probiotikumban?

2011.04.08. 10:30 DrDetox

A probiotikumok nem új dolgok. Több mint 20 éve léteznek és a narancslétől a joghurtig mindenben megtalálhatóak. Mire kell figyelni, hogy egy hatékony probiotikum étrendkiegészítőt válasszunk?

A négy fő szempont a következő:

1.    Keresse a magas kultúraszámot

A kultúraszám azt jelenti, hogy mennyi jótékony hatású baktérium található egy adagban. Minimum 15 milliárd  elfogyasztása szükséges ahhoz, hogy hatással legyen az egészségre, de ez függ a kortól és az egészségi állapottól is.
Minél magasabb a probiotikus étrendkiegészítőnk kultúraszáma, annál jobb probiotikum.


2. Ellenőrizze a baktériumtörzsek számát.

Több mint 1000 jótékony hatású baktériumtörzs fordul elő a bélben. Alapszabály, hogy ha készítményünkben sokféle törzs fordul elő, az közelíti meg a leginkább a természetes körülményeket a bélben. Keresse a természetben előforduló törzseket tartalmazó készítményeket mint az L-betűvel kezdődőket vagyis Laktobacillus vagy B-vel kezdődőeket mint Bifidobaktériumokat. Egyszerűen megjegyezheti, emlékezzen arra, hogy az L törzsek a vékonybélnek hasznosak, a B törzsek a vastagbélnek. Azért is fontos a sokféle törzs, mert minden embernek más a baktériumflórája és bizonyos törzseket jobban képesek hasznosítani mint másokat. Válasszon olyan készítményt amely tartalmazza az alapvetőeket a legjobb eredmény elérése céljából!


3. Győződjön meg arról, hogy a kapszulából késleltetetten szabadulnak fel az anyagok.

A probiotikumoknak át kell jutniuk a gyomor savas közegén a belekbe, hogy ott kifejthessék ki hatásukat. Ha nem jutnak át a savas környezeten, nem lesz jótékony hatásuk. Azok a kapszulák, melyeket úgy terveztek, hogy késleltetetten szabaduljon fel belőlük a hatóanyag, először átjutnak a gyomron és a belekben kezdenek feloldódni, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

4. Nézze meg a kultúraszám mikorra vonatkozik!

Minden probiotikum friss, mikor gyártják, de számos elveszíti a hatóerejét a lejárati időre.

Egy probiotikus étrendkiegészítő, ha a jó helyen szívódik fel, megfelelő mennyiségű kultúrát és törzset tartalmaz, segíti az emésztőrendszert, a bélműködést és erősíti a szervezet immunrendszerét. Olvassa el a címkét, így meggyőződhet arról, hogy azok a probiotikumok jutnak a szervezetébe, amikre szüksége van.

Szólj hozzá!

Címkék: probiotikum laktobacillus bifidobaktériumok probiotikus étrendkiegészítőnk

A bejegyzés trackback címe:

https://drdetox.blog.hu/api/trackback/id/tr682809079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása